Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

ΑΘΛΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΑΘΛΙΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

 Για την παραχάραξη της πλειοψηφικής απόφασης υπέρ της απεργίας-αποχής στη ΓΣ αντιπροσώπων της 16/10/2021

 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

 

Χθες ήταν μια καθοριστική μέρα για την πορεία του αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση- κατηγοριοποίηση των σχολείων καθώς οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ όλης της χώρας θα αποφάσιζαν τη συνέχιση ή όχι της ΑΠΕΡΓΙΑΣ- ΑΠΟΧΗΣ, μεταφέροντας (σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ) όχι τη δική τους προσωπική θέση, αλλά τη θέση όλων μας, όπως αυτή εκφράστηκε στις γενικές μας συνελεύσεις.

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε στις 14/10/2021 και η απόφαση ήταν: «Να συνεχίσουμε συγκροτημένα την απεργία – αποχή από την αυτοαξιολόγηση και τα σχέδια κατηγοριοποίησης του σχολείου, με βάση τις αποφάσεις ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ». Στην ίδια τη Συνέλευση και απ όλους τους ομιλητές που τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης ξεκαθαρίστηκε σε όλους τους τόνους ότι συνέχιση σημαίνει είτε ανυπακοή στην απόφαση του δικαστηρίου, είτε επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής, είτε ό,τι άλλο αποφασισθεί από τη ΓΣ των προέδρων, αλλά ΣΥΝΕΧΙΣΗ σημαίνει ΣΥΝΕΧΙΣΗ. Ο πρόεδρος, όμως, της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Στέφανος Μιχάλης, αποφάσισε να παραχαράξει την ψήφο των συναδέλφων/ισσών και, βάζοντας πάνω απ΄όλα την κομματική του ταυτότητα (ΔΑΚΕ- ΝΔ), να υπηρετήσει το υπουργείο και τις επιδιώξεις του. Στο ερώτημα, λοιπόν, για τη συνέχιση-επαναπροκήρυξη της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ψήφισε «κατά» (όπως φαίνεται και από τα επίσημα πρακτικά) χωρίς να έχει τέτοια εξουσιοδότηση. Την ίδια τακτική ακολούθησαν άλλοι 6 πρόεδροι ΕΛΜΕ (οι περισσότεροι επίσης μέλη της ΔΑΚΕ), επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο που χρησιμοποιεί τις συνδικαλιστικές θέσεις, λειτουργώντας ως πέμπτη φάλαγγα του/της εκάστοτε υπουργού, προκειμένου να υπονομεύσει ή να σταματήσει κάθε αγώνα. Είναι η δεύτερη φορά που ο συγκεκριμένος πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων κάνει κάτι τέτοιο, καθώς και το 2018 είχε ψηφίσει στη συνέλευση προέδρων τη δική του θέση και όχι αυτή για την οποία είχε εξουσιοδοτηθεί.

 



Τέτοιοι άνθρωποι δεν μπορεί να εκπροσωπούν τον κλάδο μας! Μπορούν άνετα να πάνε να υπηρετήσουν το κόμμα τους μέσα από κυβερνητικές ή όποιες άλλες καρέκλες. Τις κατέκτησαν άλλωστε επάξια με τις εκδουλεύσεις τους.

Η παρούσα καταγγελία θα κατατεθεί στο αυριανό ΔΣ της ΕΛΜΕ και θα κληθούν και οι υπόλοιπες παρατάξεις (ΣΥΝΕΚ- Ενότητα) να αποδείξουν αν σέβονται τις αποφάσεις της ΓΣ ή θα συνεχίσουν το «αλισβερίσι» με την κυβερνητική παράταξη. Ιδιαίτερα οι ΣΥΝΕΚ, οι οποίες έφτασαν στο να μεταφέρουν τις απειλές της υπουργού στη ΓΣ και να συνεργαστούν τελικά με τη ΔΑΚΕ θα κληθούν να επιλέξουν με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν.

Απαιτούμε να γίνει άμεσα Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και να τεθεί θέμα καθαίρεσης του προέδρου, αλλά και διαγραφής του από το σωματείο μας.

Απαιτούμε να ξαναγίνει άμεσα Συνέλευση Προέδρων και να μεταφερθούν σε αυτή οι πραγματικές αποφάσεις των ΕΛΜΕ.

 

Ο «συνδικαλισμός» των διαδρόμων και της καριέρας δεν μας ταιριάζει. Αν θέλουμε να είναι νικηφόρος ο αγώνας μας για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου οφείλουμε να ξεμπερδέψουμε με τους τέτοιους υπηρέτες κάθε εξουσίας το συντομότερο δυνατό!

 

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΚΑΤΩ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ -ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ