Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο, η οργή του λαού! ποιος τη σταματάει;

 Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση εκπαιδευτικών ΔΕ ν. Ιωαννίνων χαιρετίζει τη σημερινή μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση του κλάδου. Απειλές, εκβιασμοί και συκοφαντίες, διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών, ακόμη και για 3000 ευρώ ατομικό πρόστιμο, δε στάθηκαν ικανά να εμποδίσουν τις εκατοντάδες των συναδέλφων να απεργήσουν και να διατυμπανίσουν τη θέλησή τους: ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ.

Τα λεγόμενα της υπουργού και των εκπροσώπων της δεν γίνονται πια πιστευτά παρά μόνο από τους ίδιους. Ο αυταρχισμός είναι ο μόνος τρόπος για να επιβάλει τα σχέδια διάλυσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Δεν θα της το επιτρέψουμε!

Παράλληλα, η ΕΑΠ καταγγέλλει τη στάση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, ο οποίος, αφού τάχα δε γνώριζε στις 12 το μεσημέρι τα ακριβή ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, αν και παραδέχτηκε ότι ήταν υψηλά, υποστήριξε, μπροστά στις εκατοντάδες των συναδέλφων/ισσων και στους εκπροσώπους των γονέων και των μαθητών/ριων, ότι αρκετές από τις συμπτύξεις τμημάτων που προωθούνται τις τελευταίες ημέρες είναι απαραίτητες(!) γιατί το υπουργείο δεν  μπορεί να προσλάβει αναπληρωτές! Σε περίοδο πανδημίας, λοιπόν, ο πολιτικός εκπρόσωπος του υπουργείου θεωρεί αναγκαίο οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να στοιβάζονται 27-28 άτομα σε μια αίθουσα! Αυτό είναι το νέο σχολείο που οραματίζονται!

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, η σημερινή μέρα έδειξε το δρόμο: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

 

Γιάννινα, 11 του Οκτώβρη 2021