Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή!

 

H Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση εκπαιδευτικών ΔΕ ν. Ιωαννίνων χαιρετίζει τους εκατοντάδες  εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού και τους δεκάδες Συλλόγους Διδασκόντων οι οποίοι, όπως και οι χιλιάδες συνάδελφοί τους στην υπόλοιπη Ελλάδα, αψήφησαν τους εκβιασμούς και τις απειλές του υπουργείου Παιδείας και των κάθε  λογής υπερασπιστών του  και υπέγραψαν μαζικά τη δήλωση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ υπερασπιζόμενοι το δημόσιο σχολείο, τα εργασιακά δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας.

Η  κυβέρνηση και η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ  για να αντιμετωπίσουν το μαζικό κύμα της απεργίας – αποχής κατέφυγαν για μια ακόμα φορά στην καταστολή και τον αυταρχισμό. Προσέφυγαν άρον – άρον στα – κατά τα άλλα αμερόληπτα – δικαστήρια για να καταστείλουν την απεργιακή κινητοποίηση που δημοκρατικά αποφάσισαν τα σωματεία μας μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις την περασμένη εβδομάδα. Επιβεβαίωσε έτσι το ΥΠΑΙΘ ότι το διαβόητο άρθρο 56 του 4823/21 που προβλέπει ποινές και κυρώσεις γράφτηκε όχι για να επιβληθεί αλλά για να τρομοκρατήσει τον κλάδο. Η  ηγεσία του ΥΠΑΙΘ απαίτησε από τα δικαστήρια να κηρυχθεί η απεργία – αποχή παράνομη και καταχρηστική, να απαγορευτεί η συνέχισή της με το αιτιολογικό πως δεν έχει οριστεί «προσωπικό ασφαλείας»( φαίνεται οι 20-30 εκπαιδευτικοί που καθημερινά υπηρετούν στα σχολεία είναι αόρατοι για το ΥΠΑΙΘ) και δεν έχει γίνει  ο «δημόσιος διάλογος» με τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Και εδώ βέβαια η υποκρισία περισσεύει καθώς παρά τις επανειλημμένες ενοχλήσεις της ΟΛΜΕ η υπουργός αρνούνταν να δεχθεί το ΔΣ της , ενώ και τις ελάχιστες φορές που δέχθηκε να τους συναντήσει το θέμα της αυτοαξιολόγησης τέθηκε από το σωματείο . Εκτός και αν η υπουργός όταν αναφέρεται σε διάλογο έχει κατά νου την επιβολή της άποψής της.

Η Ενωτική Αριστερή παρέμβαση ενημερώνει τους συναδέλφους ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου καθώς αυτή δεν είναι άμεσα εκτελεστή. Υπενθυμίζουμε και πάλι ότι με την 27/2004 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναγνωρίσθηκε το τεκμήριο της νομιμότητας των απεργιακών κινητοποιήσεων, υπό την έννοια ότι μέχρι μια απεργιακή κινητοποίηση να κριθεί αμετακλήτως ως παράνομη από το αρμόδιο δικαστήριο θεωρείται νόμιμη, με συνέπεια, στο ενδιάμεσο αυτό χρονικό διάστημα (από την κήρυξη της απεργίας μέχρι την αμετάκλητη δικαστική κρίση) να μη μπορεί να επέλθει σε βάρος των απεργών οποιαδήποτε δυσμενής συνέπεια εξαιτίας της συμμετοχής τους στην απεργία.

Καταγγέλλει, επίσης, τη χθεσινή(1/10) βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στην Αθήνα. Με ΜΑΤ , αύρες  , αστυνομική βία αλλά και συνεχόμενη συκοφάντηση των εκπαιδευτικών από την ίδια και τα πληρωμένα ΜΜΕ , το Υπουργείο προσπαθεί να επιβάλλει τη μετατροπή των σχολείων σε επιχειρήσεις .Θα μας βρίσκει όμως πάντα μπροστά της!

 

Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας - συνεχίζουμε την απεργία αποχή! Επιστρέφουμε τον φόβο στο ΥΠΑΙΘ!

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν!


Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση

εκπαιδευτικών ΔΕ ν. Ιωαννίνων