Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Η μηχανή του πολέμου θα μας βρίσκει πάντα απέναντί της!

Ανακοίνωση της Ενωτικής Αριστερής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών ΔΕ ν.Ιωαννίνων για τη δίωξη του αγωνιστή Νίκου Χαραλαμπόπουλου.


Το αντιμιλιταριστικό κίνημα γίνεται ξανά στόχος του Κράτους μέσω νέας δίωξης κατά του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Η δίωξη αφορά σε δημοσιευμένες καταγγελίες στο blog της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δ.Ε.Φ.Σ. το καλοκαίρι του 2014 και την άνοιξη του 2018.

Η τωρινή δίωξη στοχεύει τον αγωνιστή Νίκο Χαραλαμπόπουλο, στον οποίο ανήκε τυπικά το τηλέφωνο όπου γίνονται ορισμένες από τις καταγγελίες των στρατευμένων και των οικογενειών τους. Ο στόχος της είναι, φυσικά, η φίμωση της δράσης της Επιτροπής, μέσα από την πρακτική της ατομικής εξόντωσης όσων μελών της μπορούν.



Σε μια εποχή που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ξαναβυθίζουν την ανθρωπότητα στη βαρβαρότητα του πολέμου, η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ΔΕ ν. Ιωαννίνων ενώνει τη φωνή της με το αντιπολεμικό/αντιμιλιταριστικό/αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και απαιτεί την παύση κάθε δίωξης του συντρόφου Ν. Χαραλαμπόπουλου.

Ως μαχόμενοι εκπαιδευτικοί, εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ένταση του εθνικιστικού λόγου, για την πολεμοκαπηλία, για την ασταμάτητη κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών, για τα χακί όνειρα του Κράτους για τη νεολαία μας που ήδη έχει τσακιστεί από τις μνημονιακές πολιτικές.


Απαιτούμε άμεση παύση της δίωξης του Νίκου Χαραλαμπόπουλου.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα ελευθερίας του ηλεκτρονικού τύπου, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ειδήσεων.

Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε επιχείρηση ποινικοποίησης του αντιμιλιταριστικού κινήματος.