Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η απεργιακή επιτροπή και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων χαιρετίζουν το μεγαλειώδη ξεσηκωμό του κόσμου της εκπαίδευσης. Σε πείσμα των ειρωνικών προβλέψεων των κυβερνητικών κύκλων και των κυρίαρχων ΜΜΕ ότι “η συμμετοχή στην απεργία δεν θα ξεπεράσει το 15%”, οι συνάδελφοι/ισσες μας απείργησαν σχεδόν καθολικά με το ποσοστό συμμετοχής να ξεπερνά το 90% πανελλαδικά και σε ορισμένους νομούς να φτάνει πρακτικά το 100%!!!
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους και συμπαραστάτες που κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της πόλης μας και -παρά τη δυνατή βροχή- έστειλαν το μήνυμα της νίκης που μπορεί να φέρει η αποφασιστικότητα και η ενότητα.
Μόνο σαν θλιβερή μπορεί να χαρακτηριστεί η προσπάθεια αμετανόητων κύκλων να μειώσουν με τεχνητό τρόπο τα ποσοστά συμμετοχής, προσθέτοντας τους συναδέλφους που βρίσκονται σε άδεια ή απόσπαση, δηλώνοντας από το πρωί πλασματικά ποσοστά για τα εσπερινά σχολεία ή απλά συκοφαντώντας τις δεκάδες χιλιάδες των απεργών. Τους καλούμε να ανοίξουν τα παράθυρα των πολυτελών γραφείων τους και να ρίξουν μια ματιά σ'αυτό που αρχίζει να απλώνεται σ'όλόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Η απεργιακή επιτροπή και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων απευθύνονται στους απεργούς συναδέλφους/ισσες ζητώντας τους να ενισχύσουν παραπέρα τον αγώνα, να διαδώσουν το μήνυμά του και να πλαισιώσουν τις απεργιακές δράσεις. Απευθύνονται όμως και στους ελάχιστους συναδέλφους/ισσες που -εντελώς λαθεμένα- επέλεξαν να μην δώσουν μαζί μας τη μάχη, καλώντας τους -έστω και τώρα- να σηκώσουν το κεφάλι, να αποτινάξουν τα δεσμά της υποταγής και της μοιρολατρίας και να ενωθούν με τους απεργούς.
Τέλος, η απεργιακή επιτροπή και το ΔΣ απευθύνονται σε κείνους που υπηρετούν συνειδητά τον απεργοσπαστικό μηχανισμό, είτε προσπαθώντας να εκφοβίσουν συναδέλφους/ισσες είτε παρεμποδίζοντας τις ομάδες των απεργών που περιφρουρούν τον αγώνα, καλώντας τους να εγκαταλείψουν την προσπάθεια αυτή. Σε άλλη περίπτωση, θα βρουν απέναντί τους την αποφασιστικότητα των απεργών εκπαιδευτικών και θα συμπαρασυρθούν από το απεργιακό ποτάμι μαζί με τα αφεντικά τους.
Όλοι/ες μαζί για τη νίκη!

Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο της 17/9, στις 11:00 (συγκέντρωση στην Ακαδημία)
κλιμακώνουμε και συντονίζουμε τον αγώνα μας με όλο το Δημόσιο στις 18-19/9, με τη Γενική Απεργία της ΑΔΕΔΥ (συγκέντρωση 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων)

Γιάννινα, 16/9/2013
Η Απεργιακή Επιτροπή και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων