Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ

ΚΑΙ ΤΙΣ «ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ» ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Η μέθοδος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για πάνω από 800 (!) προληπτικές προσαγωγές και 120 συλλήψεις, χωρίς μάλιστα παρουσία εισαγγελέα στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, δεν αποτελεί μια λανθασμένη πολιτική λόγω «υπερβάλλοντος ζήλου» της αστυνομίας και του πολιτικού της προϊσταμένου. Αποτελεί μέρος ενός σχεδίου τρομοκράτησης νεολαίας, ανέργων, εργαζομένων, συνταξιούχων και μεταναστών εν όψει πολύ σκληρών, ακραία αντιλαϊκών και βάρβαρων πολιτικών επιλογών στα ζητήματα οικονομίας, εργασίας, παιδείας, πολιτισμού και δημοκρατίας.

Η δήθεν ενοχή, επειδή κατέχονται άδεια μπουκάλια μπύρας, μάσκες προφύλαξης ή οι προληπτικές συλλήψεις γύρω από το χώρο συγκέντρωσης για πορεία είναι φαινόμενο που χαρακτηρίζει φασίζουσες αντιλήψεις και πρακτικές. Εάν όλα αυτά συνδυαστούν με τη δολοφονική επίθεση ενάντια στην 55χρονη μαθηματικό Α. Κουτσουμπού με μοτοσικλέτα αστυνομικού μέσα στα μπλόκ της διαδήλωσης, τότε δεν μπορεί να υπάρχουν αυταπάτες για τους στόχους αυτής της πολιτικής.

Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό και την ωμή βία που ασκήθηκε αυτές τις 3 μέρες [5-7/12], με αφορμή τις μαζικότατες κινητοποιήσεις νεολαίας και εργαζομένων για την επέτειο της δολοφονίας του μαθητή μας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κάθε είδους σύλληψη που θεμελιώνεται αποκλειστικά στην επιδίωξη των πολιτών να βρίσκονται σε χώρους που οι ίδιοι επιλέγουν για να αναπτύξουν την πολύμορφη πολιτική τους δράση αποτελεί χτύπημα των πολιτικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων εργαζομένων και νεολαίας.

Η ενεργοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών αποτελεί στήριγμα μιας βαθιάς αντιλαϊκής πολιτικής. Μια τέτοια πολιτική έχει ως στήριγμα και υπερασπιστή της ένα αστυνομικό κράτος, ένα δίκτυο καταστολής και επιτήρησης, που φαλκιδεύει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας.

· Η υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών είναι προϋπόθεση για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων.

· Να σταματήσει εδώ και τώρα η προκλητική συμπεριφορά των δυνάμεων καταστολής, που ποινικοποιούν την πολιτική δράση.

· Κάτω τα χέρια από το Πανεπιστημιακό Άσυλο

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ