Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΚΕΔΑΣΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Κάτω τα χέρια από τους/τις απεργούς!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΚΕΔΑΣΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Η ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου προχώρησε προχθές, 3/9/2023, σε πειθαρχική δίωξη του προϊσταμένου του ΚΕΔΑΣΥ Ιωαννίνων, επειδή ο συνάδελφος ακολουθώντας τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου του συμμετείχε στην Απεργία - Αποχή από την ατομική αξιολόγηση και αρνήθηκε να γίνει ο επιθεωρητής των συναδέλφων και συναδελφισσών του. Ιδιαίτερα προκλητικό μάλιστα ήταν το γεγονός ότι η επίδοση του εγγράφου της δίωξης έγινε την ώρα που στα γραφεία της ΠΕΔΙΕΚ υπήρχε παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων!

Πρόκειται για μια αυταρχική ενέργεια της περιφερειακής δ/ντριας Ηπείρου απέναντι σε απεργό εκπαιδευτικό. Αποτελεί αυταρχική εκτροπή και προστίθεται στο μέτωπο της επίθεσης που εξαπέλυσαν μέσα στο καλοκαίρι το Υπουργείο και τα στελέχη της Διοίκησης με στόχο την αμφισβήτηση - ποινικοποίηση του δικαιώματος στην απεργία. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε δεκτή ούτε η αίτηση παραίτησης του συναδέλφου -τόση ήταν η επιθυμία τους να προχωρήσουν στη δίωξη!

Μπροστά στη μαχητική στάση του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην αξιολόγηση τρία χρόνια τώρα, το ΥΠΑΙΘΑ διαπιστώνει ότι ο σχεδιασμός του δεν προχωράει. Εκπαιδευτικοί και διευθυντές/ριες και προϊσταμένες/οι, συνεχίζουν αποφασιστικά την απεργία αποχή μετά από 14 φορές που έχει στείλει το ΥΠΑΙΘΑ στα δικαστήρια τις αποφάσεις των ομοσπονδιών. Το ΥΠΑΙΘΑ λοιπόν αποφασίζει μέσα στο καλοκαίρι να επιτεθεί στο πιο αγωνιστικό κομμάτι μετά τις απειλές του Γ. Γ. Κατσαρού τον Απρίλιο για αντικατάσταση των διευθυντών/ριών και προϊσταμένων που δεν συμμετείχαν στην αξιολόγηση.

 

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε!

 

·         Διαμηνύουμε στα στελέχη εκπαίδευσης και το υπηρεσιακό συμβούλιο, που καλούνται να υλοποιήσουν τις αυθαίρετες πράξεις του ΥΠΑΙΘΑ, ότι οι συνάδελφοι είναι απεργοί. Το δικαίωμα στην απεργία δεν καταργείται!

·         Απαιτούμε από τα μέλη των συμβουλίων επιλογής και των υπηρεσιακών συμβουλίων να μη σκεφτούν ούτε στιγμή να στραφούν ενάντια στους/στις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε κηρυγμένη απεργία – αποχή των Ομοσπονδιών και των σωματείων τους!

·         Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να μην αποδεχτούν καμιά θέση ευθύνης εκπαιδευτικών που έχουν παυθεί επειδή συμμετέχουν στον συλλογικό αγώνα του κλάδου.

·         Καλούμε τον ΣΕΠΕ και την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, την ΑΔΕΔΥ αλλά και όλα τα υπόλοιπα  σωματεία να καταγγείλουν τη συγκεκριμένη ενέργεια και να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δικαίωμα όλων μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ.

 

Είμαστε όλες και όλοι οι Απεργοί!

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ