Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Καταρρέει με πάταγο η οδός των δικαστηρίων


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ



Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ Στάθη Γκότση και Μιχάλη Μιλτσακάκη

Καταρρέει με πάταγο η οδός των δικαστηρίων
για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων!
Να ξαναπιάσουμε το νήμα των μαζικών κι ανυποχώρητων ταξικών αγώνων!

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι ανώτατοι δικαστικοί αποφάσισαν, κατά πλειοψηφία, την περασμένη Παρασκευή σε συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ότι ο νόμος 4093/2012 που «έκοψε» τον 13ο και 14ο μισθό στους δημοσίους υπαλλήλους, τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου είναι συνταγματικός και οι περικοπές αυτές είναι καθόλα νόμιμες!
Πριν από ένα χρόνο, το ΣΤ΄ Τμήμα του ΣτΕ είχε αποφανθεί ότι οι περικοπές δώρων και επιδόματος αδείας, όπως είναι ευρύτερα γνωστός ο 13ος και 14οσ μισθός, είναι αντίθετες με το άρθρο 25 και 4 του Συντάγματος, που καθιερώνουν τις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας. Τώρα όμως, οι σύμβουλοι Επικρατείας δεν υιοθέτησαν την απόφαση του ΣΤ΄ τμήματος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αλλά ούτε και την εισήγηση συναδέλφου τους, που είχαν ταχθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας των περικοπών.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη για χιλιάδες εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους, επιβεβαιώνει πως
·       η δικαιοσύνη, μπορεί να μην είναι τυφλή, είναι όμως σίγουρα ταξική και φροντίζει, όσο μπορεί, να υπηρετεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και του πολιτικού της προσωπικού,
·       η ανάθεση της υλοποίησης των αιτημάτων των εργαζομένων στα δικαστήρια, ειδικά όταν δεν συνοδεύεται από κανενός είδους συνδικαλιστική απεργιακή κίνηση, είναι εντελώς αδιέξοδη, γεννά ψευδαισθήσεις και σπέρνει απογοητεύσεις.

Οι ευθύνες της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ και των παρατάξεων που συγκροτούν το προεδρείο της (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ, ΕΑΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ), παρατάξεων της αποδοχής της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας και των ματωμένων πλεονασμάτων και του «δεν υπάρχει εναλλακτική», είναι μεγάλες για την εξέλιξη αυτή, καθώς διολίσθησαν σταδιακά στην νομική οδό της διεκδίκησηςχωρίς να δεχτούν εδώ και μήνες καμιά από τις αλλεπάλληλες προτάσεις μας για να οργανωθεί παράλληλη και μαζική κινηματική/απεργιακή διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού και της αποκατάστασης όλων των μισθολογικών απωλειών από το 2010.
Σε κάθε περίπτωση, καλούμε για μια ακόμη φορά, τους εργαζόμενους, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ να ξεκινήσουν, έστω και τώρα, άμεσα,μέσα από γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις, τις διαδικασίες οργάνωσης ενός μαζικού και ανυποχώρητου συνδικαλιστικού αγώνα για να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα, για αυξήσεις των μισθών, για την επιβολή της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού με πολιτική απόφαση.

Να σπάσουμε, στους δρόμους του αγώνα, τη μνημονιακή θηλειά της φτώχειας, της επιτροπείας, των ματωμένων δημοσιονομικών πλεονασμάτων.
Να γυρίσουμε την πλάτη στις πολιτικάντικες «δεσμεύσεις» των κομμάτων εξουσίας, στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες
του χρεοκοπημένου γραφειοκρατικού συνδικαλισμού
της «κοινωνικής συμμαχίας» και του ευρω-μνημονιακού μονόδρομου.
Να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας!

22/5/2019

Στάθης Γκότσης (6972009614)
Μιχάλης Μιλτσακάκης (6974513866)