Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

2ο ενημερωτικό σημείωμα - Κάλεσμα σε κινητοποίηση

 Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ΔΕ ν. Ιωαννίνων

2ο ενημερωτικό σημείωμα-Κάλεσμα σε κινητοποίηση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 16/9/2020 συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων. Στη συνεδρίαση έγινε ενημέρωση από τους αιρετούς του κλάδου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νομό . Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή , μετά και την 1η φάση των αναπληρωτών συναδέλφων, παρατηρούνται περίπου 70 κενά  καθηγητών χωρίς να υπολογίζονται τα πάμπολλα κενά στο Μουσικό σχολείο και τα κενά στην Ειδική Αγωγή!!

Μετά την αποχώρηση των αιρετών συζητήθηκαν :

1.       Ο συγχρωτισμός  που επικρατεί στα σχολεία με τα πολυπληθή τμήματα των 25-26 μαθητών και το στοίβαγμα των μαθητών στα εργαστηριακά μαθήματα τόσο των γυμνασίων όσο και των γενικών και επαγγελματικών λυκείων. Επισημάνθηκε παράλληλα η ακαταλληλότητα πολλών αιθουσών , κάποιων χωρίς καν παράθυρο!

2.       Η ύπαρξη σε πολλά σχολεία αιθουσών  και η δυνατότητα τα μεγάλα τμήματα να σπάσουν.

3.       Η απαίτηση για διάθεση στα σχολεία του χρηματικού ποσού που δόθηκε στο Δήμο ως έκτακτη επιχορήγηση λόγω COVID.

4.       Η κοροϊδία με τις άχρηστες μάσκες. Σημειώθηκε ότι το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ που σπαταλήθηκε άσκοπα  σε συνδυασμό με την επιχορήγηση του 1,1 εκατομμυρίου ευρώ στην εκκλησία για επιμόρφωση (!)  αντιστοιχεί στην πρόσληψη περίπου 5000 αναπληρωτών συναδέλφων και την κάλυψη των αντίστοιχων κενών στα σχολεία.

5.       Η εκμετάλλευση –κοροϊδία των συναδέλφων αναπληρωτών με τις τρίμηνες συμβάσεις πρόσληψής τους.

6.       Η τεράστια ευθύνη που αναλαμβάνει ο συνάδελφος διαχειριστής κρουσμάτων στα σχολεία καθώς έρχεται να επιτελέσει καθήκοντα ξένα με τις σπουδές του . Απαιτούν από τον εκπαιδευτικό να μετατραπεί και να αναλάβει χρέη νοσηλευτή ή γιατρού! Επισημάνθηκε μάλιστα ότι σε σχολείο της πόλης μας κατατέθηκε αίτηση γονέα που καθιστά υπεύθυνο το Διευθυντή και το Σύλλογο Διδασκόντων σε περίπτωση που το παιδί του κολλήσει κορωνοϊό στο σχολείο !!

7.       Η νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε με την υπουργική απόφαση για την υποχρεωτική εξ αποστάσεως ταυτόχρονη εκπαίδευση ( κάμερες στις τάξεις)

Ακολούθως αποφασίστηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα

1.       Συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνει η ΟΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα για αύριο Πέμπτη 17/9. Στα Γιάννενα η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 7μμ στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ανάλογο κάλεσμα έχει γίνει ήδη από την Ένωση Γονέων ν. Ιωαννίνων , το Εργατικό Κέντρο της πόλης  κ.α.

2.       Επικοινωνία με τη ΔΔΕ Ιωαννίνων και αναζήτηση των στοιχείων για τον ακριβή αριθμό (όχι το Μέσο Όρο) των μαθητών στην τάξη

3.       Ανακοίνωση –Καταγγελία για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία

4.       Συνέντευξη τύπου (θα γίνει προσπάθεια για κοινή με το Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης)  ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη της πόλης για την προαναφερόμενη κατάσταση.

5.       Αίτημα προς τη ΔΔΕ  και το Υπουργείο για στελέχωση των σχολείων με σχολικό νοσηλευτή.

6.       Κατάθεση υπομνήματος στην ΟΛΜΕ για επικαιροποίηση της απόφασης για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την αναμετάδοση του μαθήματος στους απόντες μαθητές 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα , η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση εκπαιδευτικών ν. Ιωαννίνων θεωρώντας  την  υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους ως το κύριο μέλημα καλεί όλους και όλες σας  στο αυριανό, 17/9/2020,  συλλαλητήριο  διεκδικώντας

 

15 μαθητές στα τμήματα τώρα και σε κατάλληλες αίθουσες

Μαζικούς διορισμοούς μονίμων εκπαιδευτικών! Να καλυφθούν όλα τα κενά!

Διενέργεια δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.



Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση

Ιωάννινα 16/9/2020