Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Οι εκπαιδευτικοί ξανά στους δρόμους του αγώνα!


Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ΔΕ ν. Ιωαννίνων

Οι εκπαιδευτικοί ξανά στους δρόμους του αγώνα!
Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση:
            Χαιρετίζει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που διαδήλωσαν μαζικά σήμερα 13/5 στους δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων απαιτώντας από την υπουργό παιδείας και την κυβέρνηση να αποσύρει τόσο την τροπολογία με την οποία μετατρέπει το δημόσιο σχολείο σε reality show όσο και συνολικά το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που χτυπάει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών (τράπεζα θεμάτων, όριο ηλικίας στα ΕΠΑΛ, αύξηση εξεταζόμενων μαθημάτων, μετατροπή σχολείων σε Πρότυπα κτλ, αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, αξιολόγηση εκπαιδευτικών κτλ).
Καταγγέλλει την αδιαλλαξία της υπουργού η οποία την ώρα των μεγαλειωδών συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα δήλωνε ότι δεν πρόκειται να κάνει «ούτε βήμα πίσω!»
Καλεί το ΔΣ  της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προχωρήσει άμεσα στη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης στο προαύλιο κάποιου σχολείου (οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες απέδειξαν με τη συμμετοχή τους στην πορεία ότι ξέρουν να αυτοπροστατεύονται  και να κρατάνε τις απαιτούμενες αποστάσεις)
Απαιτεί από το ΔΣ της ΟΛΜΕ να αφήσει τις κωλυσιεργίες και να οργανώσει ΤΩΡΑ τον αναγκαίο αγωνιστικό βηματισμό.

Καμιά συναίνεση! Καμιά συμμετοχή στο μάθημα με ζωντανή αναμετάδοση ήχου ή και εικόνας ή διαδικτυακού μαθήματος με όποιον τρόπο μέσα από σχολική τάξη. Καλούμε την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ να πάρουν αποφάσεις για Απεργία – Αποχή, παρέχοντας συνδικαλιστική κάλυψη σε όλους τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων. Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες στους Συλλόγους Διδασκόντων, ακολουθώντας τις αποφάσεις των συνδικάτων να μην υλοποιήσουν στα σχολεία τους το μάθημα με ζωντανή αναμετάδοση.
·         Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το αντιλαϊκό -  αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.
·         Αύξηση των εισακτέων στα ΑΕΙ και των μετεγγραφών φοιτητών. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης!
·         Να αποσυρθεί-καταργηθεί η τροπολογία Κεραμέως. Όχι στην ζωντανή αναμετάδοση και σε κάθε εξ αποστάσεως αποσπασματική μεταφορά γνώσης.
·         Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας για όλα τα σχολεία.
·         ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-Κατηγοριοποίηση-Απόλυση. Απεργία - Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολείων.
·         Κατοχύρωση της σταθερής δουλειάς και οργανικής θέσης για όλους. Μαζικοί διορισμοί τώρα. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Ανανέωση για ένα χρόνο των συμβάσεων των αναπληρωτών που λήγουν 30/6.
·         Καμία μείωση μισθών στο Δημόσιο. Κάτω το μισθολόγιο της πείνας. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις!
·         Οι Συνδικαλιστικές και Πολιτικές ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτες. Κάτω τα χέρια από τις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα.
·         Δωρεάν, Δημόσιο κι Ενιαίο σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, με παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία.

Ας ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων για την Εκπαίδευση των αναγκών και των ονείρων μας!

Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση
Ιωάννινα 13/5/2020