Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

η Μαύρη Βίβλος των διώξεων στην Εκπαίδευση


Τα τελευταία χρόνια ζούμε στην Εκπαίδευση την επιστροφή της πρακτικής των διώξεων για συνδικαλιστικούς λόγους. Συνάδελφοι και συναδέλφισσες διώκονται επειδή συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις των σωματείων τους, επειδή απήργησαν, επειδή αρθρογράφησαν, ακόμη και επειδή είπαν τη γνώμη τους στη συνέλευση του σωματείου τους!

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις- Συσπειρώσεις – Κινήσεις συγκέντρωσαν τα στοιχεία για όλες αυτές τις διώξεις σε ένα φυλλάδιο, που αποδείχνει ότι δεν αντιμετωπίζουμε τον «υπερβάλλοντα ζήλο» κάποιων στελεχών, μα μια συντεταγμένη κίνηση σε απόλυτη συμφωνία με τα νομοθετήματα ενάντια στην συνδικαλιστική δράση και την απεργία.

Αν το ξεδίπλωμα της άνευ προηγουμένου επίθεσης στη Δημόσια Εκπαίδευση απαιτεί τον εκφοβισμό και την υποταγή των εργαζόμενων στην Εκπαίδευση, είναι δική μας υποχρέωση το ξεσκέπασμα των κυβερνητικών τακτικών και η συλλογική αντίσταση απέναντί τους.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ΔΕ ν. Ιωαννίνων θεωρεί πως το φυλλάδιο «η Μαύρη Βίβλος των διώξεων στην Εκπαίδευση» είναι ένα πολύτιμο εργαλείο.

 

Μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ.