Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Ποιον αλήθεια υπηρετεί η πρόεδρος της ΟΛΜΕ;

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων                                                              Ιωάννινα 30/3/1017
Ποιον αλήθεια υπηρετεί η πρόεδρος της ΟΛΜΕ;
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων εκφράζει την αγανάκτηση και το θυμό του για τη στάση της προέδρου της ΟΛΜΕ, η οποία επισκέφθηκε, σχεδόν εν κρυπτώ, την πόλη μας σήμερα Πέμπτη 30/3.
Συγκεκριμένα η πρόεδρος της ΟΛΜΕ έφτασε στα Γιάννενα το πρωί της Πέμπτης. Την επίσκεψή της γνώριζε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ και πιθανά η παράταξή του, οι ΣΥΝΕΚ. Θεώρησε ωστόσο καλό να μην ενημερώσει για την επίσκεψη αυτή όχι μόνο τους συναδέλφους, αλλά ούτε καν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Όταν η είδηση μαθεύτηκε, μέλη του ΔΣ απαίτησαν από την πρόεδρο συνάντηση μαζί της. Στις συνεχείς ενοχλήσεις ο πρόεδρος απαντούσε ότι η κα Ζωγραφάκη βρίσκεται στα Γιάννενα για ιδιωτική επίσκεψη και δεν επιθυμεί να συναντηθεί με την τοπική ΕΛΜΕ. Προς επιβεβαίωση των λεγομένων του αιρετός εκπρόσωπος του κλάδου επικοινώνησε με μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι η επίσκεψη της κας Ζωγραφάκη δεν είναι ιδιωτική, αλλά αποτελεί μέρος της περιοδείας των μελών του Δ.Σ της ΟΛΜΕ (η ίδια άλλωστε η πρόεδρος με τις πρωινές της επισκέψεις σε σχολεία της πόλης μάλλον επιβεβαίωσε το χαρακτήρα της επίσκεψής της). Ύστερα από επανειλημμένες ενοχλήσεις προς τον πρόεδρο κο Μεγήρ, η κα Ζωγραφάκη αποφάσισε να παραβρεθεί -αυτή ήταν η ακριβής έκφραση του τηλεφωνικού μηνύματος- στις 6.00 το απόγευμα στα γραφεία της ΕΛΜΕ, στο 8ο ΓΕΛ.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε τελικά, η πρόεδρος της ΟΛΜΕ υποστήριξε ότι η ίδια ποτέ δεν αρνήθηκε να μας συναντήσει και το σημερινό αλαλούμ ήταν ευθύνη του προέδρου της τοπικής ΕΛΜΕ, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι απαιτούσε να ολοκληρωθεί η συνάντηση όσο πιο γρήγορα γινόταν γιατί είχαν και ο ίδιος και η κα Ζωγραφάκη ανειλημμένες υποχρεώσεις, όπως υποστήριζε.
Ως Δ.Σ θεωρούμε τη στάση τόσο της προέδρου της ΟΛΜΕ όσο και του προέδρου της ΕΛΜΕ απαράδεκτη και προσβλητική. Αναρωτιόμαστε ποιος προστατεύει ποιον και πού βρίσκεται η αλήθεια;
Ποιον ακριβώς εκπροσωπούν τόσο η κα Ζωγραφάκη όσο και ο κος Μεγήρ και τι φοβούνται; Αν εκπροσωπούν τους συναδέλφους δεν είχαν τίποτα να φοβηθούν από τη σημερινή συνάντηση· το αντίθετο, θα έπρεπε να την επιζητούν για να αφουγκρασθούν τις ανησυχίες και τους φόβους τους. Αν πάλι εκπροσωπούν την κυβέρνηση έχουν κάθε λόγο να μας φοβούνται γιατί η οργή μας απέναντί της και απέναντι στους εκπροσώπους της είναι πολύ μεγάλη.

ΩΣ ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ.


ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ