Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Χαιρετίζουμε τα μαζικότατα συλλαλητήρια της Πέμπτης 9/7 και καλούμε σε
συγκέντρωση και πορεία την
Πέμπτη 16/7, στις 7 μμ, στην Περιφέρεια
Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,  συνεχίζει και οξύνει το χτύπημα στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Στο νέο γύρο επίθεσης, μέσα στην πανδημία, στην κατεύθυνση όλα για το κεφάλαιο, ψηφίζει τους πιο αντιδραστικούς νόμους και ΠΝΠ. Στο στόχαστρο βρίσκονται, η περίθαλψη, η εκπαίδευση, το περιβάλλον και ιδιαίτερα οι εργασιακές σχέσεις.
Για να βάλει στη γωνία το λαό, επειδή φοβάται τις αντιδράσεις του, χτυπάει το δικαίωμα στη λαϊκή οργάνωση και πάλη, με την ψήφιση του νέου χουντικής έμπνευσης νόμου για τις διαδηλώσεις.
Στις 9/7, ημέρα ψήφισης, ο λαός αντέδρασε μαζικά. Η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνοντας επίδειξη δύναμης και αποκαλύπτοντας πώς πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ο νόμος, εξαπέλυσε τις δυνάμεις καταστολής, τα ΜΑΤ και τα μηχανοκίνητα δολοφονικά της τάγματα. Με δολοφονική μανία, έπνιξαν στα χημικά την πλατεία Συντάγματος, χτύπησαν, κυνήγησαν και συνέλαβαν δεκάδες διαδηλωτές. Το όργιο καταστολής, όμως, δε σταματά εδώ! Η είδηση του θανάτου του 27χρονου στο Βόλο δείχνει ξεκάθαρα τις διαθέσεις της κυβέρνησης. Δεν είναι το πρώτο συμβάν κρατικής δολοφονίας. Πρέπει όμως να είναι το τελευταίο! Ο διαδηλωτής, ένα μήνα πριν, είχε πέσει θύμα άγριας αστυνομικής βίας και είχε τραυματιστεί σοβαρά, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στη καύση σκουπιδιών στο Βόλο. Όσο και να προσπαθούν οι φωνές μας δε θα σιωπήσουν!  
Να μην τους περάσει! Να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας. Να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και ελευθερίες. Διαδηλώνοντας και απεργώντας.
Οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα και ιδιαίτερα το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Αθήνα, απέδειξαν ότι το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα δεν πρόκειται να ζητήσει καμιά άδεια για να αγωνιστεί.
·        Κάτω η κρατική τρομοκρατία και καταστολή.
·        Ανατροπή του αντιδραστικού νόμου. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στη διαδήλωση.
·        Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές. Αθώωση όλων των συλληφθέντων στο συλλαλητήριο στις 9/7.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ