Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ!

Στις 23 του Μάη εκδικάζεται στο εφετείο η υπόθεση του συντρόφου Νίκου Αργυρίου, μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα μετά από μήνυση απόστρατου σήμερα αξιωματικού. Ο τυπικός λόγος ήταν η δημοσίευση στην ιστοσελίδα της Επιτροπής, καταγγελίας στρατευμένου για καψόνια στη μονάδα του, ενώ ο πραγματικός η δράση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του αντιπολεμικού/αντιμιλιταριστικού κινήματος συνολικά.


Σε μια εποχή που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ξαναβυθίζουν την ανθρωπότητα στη βαρβαρότητα του πολέμου, η Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων ενώνει τη φωνή της με το αντιπολεμικό/αντιμιλιταριστικό/αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και απαιτεί την παύση κάθε δίωξης του συντρόφου Αργυρίου.

Ως μαχόμενοι εκπαιδευτικοί, εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ένταση του εθνικιστικού λόγου, για την πολεμοκαπηλία και τις φιέστες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αγκαλιά με τη ναζιστική ΧΑ, για την ασταμάτητη κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών, για τα χακί όνειρα του κράτους για τη νεολαία μας που ήδη έχει τσακιστεί από τις μνημονιακές πολιτικές.

Αθώωση του Νίκου Αργυρίου-Ακύρωση της ποινής του-Απαλλαγή του από τις κατηγορίες. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα ελευθερίας του ηλεκτρονικού τύπου, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ειδήσεων.
Καμιά ποινικοποίηση του κινήματος.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ