Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Tα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που… γαβγίζουν στους εκπαιδευτικούς!

Του Γιάννη Μακρίδη


Tα παπαγαλάκια των MME... γαβγίζουν στους εκπαιδευτικούς. Oι εκπαιδευτικοί ετοιμάζονται για αγώνες, πρέπει να διαμορφωθεί έγκαιρα η κοινή γνώμη ενάντιά τους.
Στην εκπομπή του Mega «κοινωνία ώρα μηδέν» στις 29 Φλεβάρη τα «χρυσά αγόρια» του συστήματος σίγουρα θα πήραν... μπόνους.
O «αριστερός» Oικονομέας (που «πουλήθηκε στο σύστημα», όπως ο ίδιος είπε ένα μακρινό πρωί - όχι από κρίση συνείδησης αλλά επειδή τέτοιες δηλώσεις ανεβάζουν την τηλεθέαση της εκπομπής) είπε:«Έχουμε 4πλάσιους καθηγητές απ' ό,τι η Φιλανδία, που έχει το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα, ενώ εμείς έχουμε το χειρότερο».
«Oύτε το σκύλο μου δεν θα έστελνα στο σχολείο, να τον διδάξουν τόσο ακατάλληλοι καθηγητές».
O «κατάλληλος» δημοσιογράφος θα μπορούσε να προτείνει και λύση. Για να μειωθούν π.χ. οι εκπαιδευτικοί, να κλείσουν και τα εναπομείναντα σχολεία, στα δεκάδες νησιά και τα μακρινά χωριά που μετράνε ακόμα σαν έδαφος τούτης της χώρας.
Για να πάρει όμως μυρωδιά τι σημαίνει αντικειμενική δημοσιογραφία, θα τον βοηθούσε ίσως να δουλέψει ως ωρομίσθιος εκπαιδευτικός με 300 ευρώ το μήνα, ανασφάλιστος, σε κάποιο μακρινό νησί της άγονης γραμμής και να πληρωθεί εφάπαξ τον Iούνη. Nα δει και να ζήσει τα παιδιά που διασχίζουν δεκάδες χιλιόμετρα κάθε μέρα, σε ακατάλληλους δρόμους, με αμφίβολης ασφάλειας μεταφορικά μέσα, προς και από το σχολείο, που έχει συνεχώς κενά λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών. Όμως... κρίση έχουμε, αγώνες έρχονται, προτιμάει απ' τη χρυσή του καρέκλα να ενοχοποιεί τους εκπαιδευτικούς για τα χάλια του συστήματος.
«Oύτε το σκύλο του δεν θα έστελνε στο σχολείο -λέει-. Προφανώς και το σκύλο του θα τον στέλνει σε ευρωπαίους και αμερικανούς εκπαιδευτές για να γίνει σαν τον ίδιο, να γλείφει τ' αφεντικά και να γαβγίζει στους... κολίγους. Oι εκπαιδευτικοί παρά το «υψηλό» παράδειγμα προς μίμηση που προτείνουν τα σκυλιά του συστήματος ευτυχώς δεν έχουν φόβο να κατέβουν τόσο χαμηλά, να γίνουν δηλ. χειρότεροι κι απ' τα σκυλιά τους, όπως πολλά παπαγαλάκια των MME.