Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Η "Παρέμβαση" για την Τ.Ε.Ε.

Οι μεγάλες ανατροπές στο ασφαλιστικό ,στην εισοδηματική πολιτική και στις δημοσιονομικές περικοπές εύκολα μπορεί να οδηγήσουν στην επιδείνωση της κατάσταση και στην εκπαίδευση.

Είναι γνωστό ότι ο χώρος της ΤΕΕ έχει συσσωρευμένα δομικά και λειτουργικά προβλήματα χρόνων τα οποία τελευταία εκδηλώνονται πολύ έντονα. Οι συνεχείς και άστοχοι σχεδιασμοί οδήγησαν στη συρρίκνωση σχολείων. Η ιδιωτικοποίηση , η διασπορά της Τ.Ε.Ε. σε διάφορα υπουργεία οι καταργήσεις τομέων και ειδικοτήτων και η έλλειψη σύγχρονου εξοπλισμού απαξιώνουν καθημερινά τη ΤΕΕ. Βέβαια για όλα αυτά υπάρχουν εξηγήσεις. Καμιά κυβέρνηση δεν χρηματοδότησε αυτά τα σχολεία έχοντας ένα σκληρό ταξικό προσανατολισμό θεωρώντας τα φτωχούς συγγενείς της εκπ/σης .Αυτό επιβεβαιώνεται και σήμερα με τη μη διάθεση του ποσού του 1 δις για την παιδεία που διακήρυξε η κυβέρνηση με την καθοδήγηση των αντιεκαιδευτικων πολιτικών του κ. Αλμούνια για ακόμη μεγαλύτερη δημοσιονομική περιστολή των δαπανών στο δημόσιο. Οι παρενέργειες όλων αυτών, καθώς και η ταυτόχρονη έλλειψη σαφών κανόνων στις αναθέσεις μαθημάτων των τεχνικών ειδικοτήτων έχουν μετατρέψει τα τεχνικά σχολεία σε «καζάνι που βράζει».

Η σιωπή της συνείδησης και των ιδεών στην περίπτωση θα ήταν ουσιαστικά η σφαγή των αμνών και δεν μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς μάλιστα μπροστά σε αυτό το καθεστώς. Εμείς συνάδελφοι γονείς και μαθητές ως ανεξάρτητη κίνηση εκπαιδευτικών θεωρούμε ότι στα ζητήματα αυτά πρέπει να παρθούν αποφάσεις οριστικά και άμεσα από το Υπουργείο προς όφελος της παρεχόμενης τεχνικής εκπαίδευσης και δεν κατανοούμε την υποβάθμιση αυτών των συλλογικών λειτουργιών. Απαιτούμε άμεση ενεργοποίηση της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ προς αυτή την κατεύθυνση.

Η λύση είναι στα σωματεία, στην ενότητα, στη συλλογική δράση!

19/11/09