Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Πρόταση προς το ΔΣ ΕΛΜΕ Ιωαννίνων για τους 23 διωκόμενους φοιτητές/ριες

 Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση εκπαιδευτικών ΔΕ ν. Ιωαννίνων

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Στις 17 του Νοέμβρη, φοιτητές/ριες του Παν/μιου Ιωαννίνων άσκησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να συγκεντρωθούν για να τμήσουν τη λαϊκή εξέγερση του 1973. Μια ομάδα αυτών (αντιπροσωπείες του συλλόγου εστιακών φοιτητών και του συλλόγου φοιτητών σχολής καλών τεχνών), που ξεκίνησε από τις φοιτητικές εστίες της Περιβλέπτου, δέχτηκε λίγα μέτρα από την πύλη των εστιών την αιφνιδιαστική και σφοδρότατη επίθεση των ΜΑΤ. Το αποτέλεσμα της επίθεσης αυτής ήταν η διακομιδή πολλών φοιτητών/ριων στο νοσοκομείο και 23 συλλήψεις. Οι διωκόμενοι φοιτητές/ριες αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, στηριγμένες σε μαρτυρίες αστυνομικών, εντελώς αντίθετες με την πραγματικότητα που μαρτυρούν οι υπόλοιποι συγκεντρωμένοι και -ευτυχώς- οι αδιάψευστες δημοσιογραφικές κάμερες που βρέθηκαν στο χώρο.

Με βάση τα παραπάνω, προτείνουμε, δια της αντιπροσώπου μας, στο ΔΣ ΕΛΜΕ Ιωαννίνων:

Α) Να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία να ζητά σαφώς και κατηγορηματικά την παύση κάθε δίωξης προς τους συλληφθέντες φοιτητές/ριες.

Β) Να δηλώσει ότι εκπρόσωπός του θα παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης των 23 φοιτητών/ριων, αν τελικά αυτοί/ες οδηγηθούν σε δίκη. Για τον ίδιο λόγο, να αποφασίσει οικονομική συνδρομή των διωκόμενων για τα εξαντλητικά πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί και τα όποια δικαστικά έξοδα.

Γ) Να αναλάβει πρωτοβουλίες κινητοποίησης των συλλόγων και σωματείων της πόλης μας προς την ίδια κατεύθυνση.

 

Γιάννινα, 19-11-2020