Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Δελτίο Τύπου: Δεν ξεχνάμε – Δεν συγχωρούμε!

Η απόφαση της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης για διεξαγωγή στην Άμφισσα της δίκης των Κορκονέα και Σαραλιώτη, δολοφόνων του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου αποτελεί μια ξεκαθαρη επιλογή στην κατεύθυνση της υποβάθμισης της υπόθεσης και της διευθέτησής της μακρυά από τη λαϊκή οργή.

Η Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων καταδικάζει την πρακτική αυτή που εντάσσεται στη συνέχιση και κλιμάκωση από την πλευρά της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ της καταστολής των κοινωνικών κινημάτων, μιας πολιτικής που όπλισε και μπορεί να ξαναοπλίσει στο μέλλον το χέρι ψυχρών δολοφόνων σαν εκείνων του νεαρού Αλέξη. Σημάδια εξ’άλλου του κινδύνου αυτού είδαμε και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις με τις «προληπτικές» συλλήψεις, την άγρια καταστολή και την εγκληματική επίθεση στη συναδέλφισσα Αγγελική Κουτσουμπού από άνδρες της «ομάδας Δ».

Η Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων ενώνει τη φωνή της με ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα για την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων του Αλέξη. Αντιλαμβανόμαστε τη δίκη αυτή σαν σημαντικό σταθμό στην πορεία του αγώνα που δίνουμε από κοινού με τον κόσμο της εργασίας, της νεολαίας, των χιλιάδων ανέργων και επισφαλώς εργαζόμενων. Ενός αγώνα ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και την ασφάλιση, που προχωράνε σε ανοιχτό πόλεμο ενάντια στη Δημόσια Παιδεία, που όπως φωνάζαμε και το Δεκέμβρη του 2008 δίνουν «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες».

Θα νικήσουμε!